Traumatherapie om te leren leven met gebeurtenissen

TraumatherapieTraumatherapie is een goede vorm van het leren leven met gebeurtenissen in het verleden. Deze gebeurtenissen kunnen van alles zijn. Het kan seksueel misbruik zijn, huiselijk geweld, een destructieve partner of ouder en nog veel meer verschillende trauma’s. Traumatherapie zorgt ervoor dat je kunt leven met jouw trauma en dat je verder kunt met je leven. Ook leer je ervoor te zorgen dat je relaties beter kunt onderhouden en weer lekker jezelf kunt zijn en niet al te veel in het verleden kijken. Dit heeft grote impact op je leven. Naast traumatherapie verzorgd Inner-Tree ook relatietherapie. Dit zorgt ervoor dat je goed uit een dip in je relatie komt. Zo zorg je ervoor dat je sterker uit de dip komt en weer samen goed verder kan.

Relatietherapie

Bij relatietherapie is het zo dat je leert wat je beter kunt doen om tot een compromis te komen. Als je vaak ruzie hebt kun je leren om eerst voor jezelf na te gaan of het wel ergens om gaat en om zo deze ruzie tot een discussie te maken. Luisteren naar elkaar en zo samen tot een plan komen. De therapeut die deze vormen van therapie verzorgt heeft zelf ook een heftig trauma meegemaakt. Nadat hij er weer bovenop was en zijn leven wilde gaan oppakken heeft hij ervoor gekozen om andere mensen te gaan helpen met hetzelfde probleem als waar hij mee liep. Dit maakt hem anders dan andere therapeuten. Hij weet echt wat je doormaakt en kan je zo goed mogelijk helpen.

Verschillende soorten Trauma’s

Naast de relatietherapie zijn er vele trauma’s waar je met Traumatherapie goed vanaf komt. Er zijn heel veel verschillende vormen van trauma’s. Met alle verschillende soorten weten deze therapeuten wel raad. Ze hebben veel kennis van de verschillende vormen. Zo kunnen ze helpen bij seksueel misbruik, huiselijk geweld, deconstructieve ouders of partner en nog veel meer. Naast de verschillende soorten trauma’s zijn er misschien nog wel meer verschillende manieren waarop mensen deze trauma’s verwerken. Voor iedereen is het anders hoe ze ermee omgaan. De ene wordt heel snel boos en de andere sluit zich helemaal af van de rest van zijn leven. De eigenaar van Inner-Tree heeft ervaring in het verwerken van een trauma. Hij heeft zelf namelijk erge dingen meegemaakt vroeger. Toen hij er weer bovenop was ging hij aan de slag om dit ook voor andere mensen te doen en te zorgen dat andere mensen hun leven weer kunnen lijden zoals zei dat willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *